Comunitate |    
Evenimente |    
Impresii |    
Fotografii |    
Grupuri |    
Inapoi la discutii
catalina - fara sarmale si peste!!!

nu stiu c se mai mananca in rom la nunti, dar lumea trebuie sa accepte k intr un meniu nu s pot amesteca pestele cu carnea s sa iasa din discutie sarmalele sau ciorbele.
Aperitiv: pateuri reci, rosii umplute, oua umplute, rulada de vitel pe portocala, cascaval, sunca de Praga, jambon, salam,chifltelute
Preparate de baza friptura cu cartofi, muraturi; piure de cartofi cu friptura de porc; pulpe de pui la gratar cu legume mexicane;mixt:carnati,mititei,friptura,pui,cartofi,frigarui
Desert: prajituri, tort de nunta, fructe proaspete
Bautura:vin, sampanie,sucuri,cafea, apa,gin, whiskey
  • Mihaela G
    Mihaela G : lumea isi face meniul dupa posobilitati si mediul in care isi face nunta. daca-ti faci nunta la tara sarmalele sunt baza iar ciorba e ceva normal. daca-ti faci nunta intr-un oras pe langa mare sau vreun rau, probabil ca pestele se va regasi prin meniu. ideea e ca fiecare face ce vrea
    17 Mar 2010 la 14:32
  • Elena Vasile
    Elena Vasile : Mihaela area dreptate. Si, de ce sa nu recunoastem, in Romania sunt multe persoane care adora sarmalele (este, doar, o mancare traditionala romaneasca - cred ca asta si este principiul de la care s-a plecat in introducerea lor in meniurile de nunta). Mie, de exemplu, imi place fooarte mult pestele, nu as renunta in veci la o portie (intr-adevar, nu mananc sarmalele la nunti, insa pestele il astept intotdeauna cu nerabdare). Cred ca fiecare trebuie sa aleaga meniul in functie de zona in care se afla, mediul in care face nunta, anotimpul, posibilitatile materiale.... Cam multe variabile. :)
    17 Mar 2010 la 17:33
  • Cristina Iuga
    Cristina Iuga : Plecand de la baza : "Gusturile nu se discuta" fiecare isi va alege ce meniu vrea si poate. Sunt de acord cu voi, depinde de zona, anotimp, buget. Eu personal voi da sarmale sigur dar peste in nici un caz. El este innebunit dupa sarmale si imi plac si mie . Peste nu vrem sa dam nu pt k nu ne place .. ci pt k noi consideram ca nu este potrivit pt o nunta.
    17 Mar 2010 la 17:58
  • Daniela Stefanik
    Daniela Stefanik : Sunt de acord cu toate comentariile.. dar e clar ca fiecare face cum crede de cuviinta. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte.. invitatii poate nu sunt asa umblati prin lume sau au fost la nunti traditionale cu sarmale, muzica populara si tuica pe masa.. unii nici nu stiu sa manance felurile mai sofisticate. E adevarat ca e nunta ta si ca faci cum vrei, dar vrei sa multumesti si oamenii dragi care vin acolo pentru tine.. Si eu aveam oroare de clasicele farfurii cu rosie umpluta, ardei cu branza, dobos cu sunca si cascaval si aspic.. Si am zis ca as vrea altceva.. si astfel am avut bufet cu: fasii de ardei gras cu crema de branza, niste tartine cu somon, platou cu sunca si pepene (prosciuta melone), caprese (rosii cu mozzarella), 2 coifuri mari de foietaj din care ieseau chiftelute, platou de mezeluri si branzeturi.. Am avut si legume, intercalate cu mezelurile, pentru aspect.. Nu am vrut prea multe maioneze sau sosuri de teama caldurii.. Apoi am avut somon sau gulas si ca garnitura: galuste sau cartofi natur (mergeau cu ambele feluri). Am avut apoi friptura de porc, piept de pui fiert si apoi putin pe gratar (sa nu fie uscat) cu vreo 3 feluri de sos si legume pe aburi. Desert la fel ca tine. Bautura la discretie - open bar (cocktails).
    21 Apr 2010 la 13:47

Ultimele discutii