Comunitate |    
Evenimente |    
Impresii |    
Fotografii |    
Grupuri |    
Inapoi la discutii
roxana chireac knd se dau marturiile??

probabil o sa vi se para banal dar.....cum eu sunt plekta din tara nu prea am fost pe la nunti si nu am idee knd se dau marturiile...su inafara de asta se da pe pereke sau la fiekre persoana in parte??
 • Lorena P
  Lorena P : buna . nici eu nu stau in tara si nu prea stiu ,dar din cate am vazut la ultimele nunti cand am fost acasa. erau puse pe masa in fata la fiecare invitat cu biletelul de multumiri pt partecipare.
  19 Mar 2010 la 22:56
 • Cristina Iuga
  Cristina Iuga : Marturiile se dau pe pereche de obicei , dar nu este regula cand sa le dai. Le poti pune pe mese la inceput sau le poti da in timpul nuntii sau chiar la sfarsit. Eu le voi da in timpul nuntii.
  20 Mar 2010 la 15:03
 • Diana Oakes
  Diana Oakes : Buna! Eu locuiesc in Anglia si aici flori in piept poarta numai mirele, Best man-ul (cavalerul de onoare, adica cel ce tine loc de nas in Anglia - aici nu au nasi), si tatii mirelui si al miresei. Marturiile (daca ati sti cat m-am chinuit sa inteleg la ce se refera toate miresele pe forumul asta cand zic "marturii"! Eu am plecat din tara in 1995 si atunci inca se puneau flori la musafiri si nu auziseram de marturii) sunt cele traditionale aici si se numesc de fapt "favours" ("favoruri"). Ele se dau de obicei in cutiute de toate formele sau saculete de organza sau tul. Original, marturiile s-au nascut in Anglia si erau migdale in coaja de zahar, cinci la numar: una pentru viata lunga, una pt sanatate, una pt belsug, una pentru fericire si una pentru fertilitate. Acum mai modern fiecare isi asorteaza la tematica nuntii. Pe cutiutele cu favoruri / marturii se scrie numele mirilor si data nuntii. Vedeti pt inspiratie linkul de mai jos: http://www.diyfavourboxes.co.uk/store/index.php?main_page=index&cPath=56 Sper sa va ajute!
  01 Apr 2010 la 15:31
 • Diana Oakes
  Diana Oakes : am uitat sa precizez, se dau la fiecare persoana in parte, si se pun de obicei pe masa, la locul fiecarui invitat.
  01 Apr 2010 la 15:32
 • Daniela Stefanik
  Daniela Stefanik : Poti sa nici nu dai marturii. Noi am importat acest obicei si de-a lungul timpului s-a cam pierdut semnificatia.. (asa stiam si eu legat de cele 5 migdale). La cate nunti am fost in ultimii 3-4 ani am primit in vreo 3 locuri un saculet de organza cu 5 migdale, legat cu o panglica si un biletel cu mesajul "Va multumim ca ati fost alaturi de noi. X & Y si data nuntii". Apoi, am inceput sa gasesc pe masa diferite cutiute de carton cu cate o ciocolata personalizata, un breloc de chei cu fotografia celor 2 miri, o fotografie artistica cu cei 2 - cate una pentru un cuplu sau mai recent - un evantai pentru doamne (nunta era vara). Toate mi s-au parut dragute si le-am apreciat straduinta mireselor.. In zona Banatulu se dau cutii cu prajituri la pachet - eu asa am facut, am atasat un carton mic cu mesaj de multumire. Dar, cum am mai comentat si in alte posturi.. se poate si fara marturii, mai ales daca stai prost cu banii.
  23 Apr 2010 la 13:23
 • Florentina Iuliana Paraschiv
  Florentina Iuliana Paraschiv : nu stiu cum sa va zic....mie una mi se pare normal sa da la cuplu.....si normal este bine sa le gaseasca fiecare pe masa cand se aseaza....acum depinde si ce anume daruiesti...
  07 Mai 2011 la 21:52

Ultimele discutii